MILJÖ
HISTORIEN OM DEN LILLA OSTFABRIKEN
Den lilla ostfabriken Stekosterian är ett initiativ som drivs av viljan att sprida matglädje i form av ost! Historien började 2017 som ett ostexperiment hemma i köket i Skara. Experimentet på hemmaplan stillade inte vår hunger (i alla fall inte i den bemärkelsen vi ville). Vi lyckades få fram en supersmarrig stekost och tänkte direkt ”nu kör vi!”. Viljan att dela med oss av det vi just fått fram var enorm. Vi såg ingen anledning att inte satsa och smällde upp en liten ostfabrik på Filips pappas mjölkgård.
Två år senare hade vi vuxit ur våra lokaler och expanderar nu för fullt! Idag producerar vi två olika ostar. Hokus Pokus Filliostus – en mild och krämig stekost, samt Sim Sarella Bim – en fast och smakrik Mozzarellaost. Hemligheten är tillgången till en exceptionellt bra råvara och att denna råvara tas fram på gården där ostfabriken är belägen = inga råvarutransporter. Vårt enda mission är inte att sprida matglädje, utan även sätta en rockstar-stämpel på ostbranschen. Rent subjektivt tycker vi att vi är på god väg! Vad gäller miljötänket är det så självklart i vår livsstil och därmed vårt sätt att företaga att det känns överflödigt att skriva något mer om det